Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 augusti 2024 | 20:30

Fenomenala skräckspelet "Alan Wake 2" blir film eller tv-serie

Finska Remedy Entertainment tar sina spel "Alan Wake" och "Control" till bioduken.
Förra året släpptes det finskutvecklade spelet "Alan Wake 2" av Remedy Entertainment, som utsågs till årets spel av oss här på MovieZine och fick betyget 5 av 5 av vår recensent.
 
Här följer vi skräckförfattaren Alan Wake som varit fast i en alternativ dimension i 13 år efter händelserna i det första spelet. För att ta sig ut skriver han en skräckberättelse som involverar FBI-agenten Saga Anderson, vilket resulterar i en helgalen åktur till spel.
 
Spelet är inspirerat av filmer och tv-serier som "Twin Peaks", "Seven" och böckerna av Stephen King, vilket gör det passande att studions spel "Alan Wake" och "Control" ska bli filmatiserade.
 
 
Remedy Entertainment kommer samarbeta med Annapurna Pictures för att producera film, tv-serier och audiovisuella project baserade på de två spelserierna. 
 
- På Remedy fortsätter vårt fokus att vara det vi gör bäst – att skapa industridefinierande spel som når global framgång. Nu är tiden inne för våra älskade franchises att nå en ännu bredare global publik genom film, tv och mer. I Annapurna har vi hittat en enastående partner som delar vår ambition och passion för inlevelsefullt berättande, säger chefen Tero Virtala på Remedy Entertainment.
 
"Control" släpptes 2019 och är ett actionäventyr som utspelar sig i Federal Bureau of Control, som är en byrå som undersöker paranormala fenomen. Här ser vi Jesse Faden använda sina egna övernaturliga krafter för att undersöka byrån, i samma universum som "Alan Wake"-spelen. En uppföljare är under utveckling.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Annapurna Pictures har tidigare producerat filmer som "Nimona", "If Beale Street Could Talk", "Her" och "Sausage Party".
 
- Sätten vi berättar historier på håller på att förändras. Idag blir publiken förälskade i karaktärer och universum, itne format. Vi ser fram emot att få ta hand om Remedys älskade och inlevelsefulla berättelser till nya medier, säger Annapurna-chefen Megan Ellison.
 
Det ska helt klart bli intressant att se både "Alan Wake" och "Control" bli filmatiserade, då de redan är väldigt filmiska spelupplevelser. "Alan Wake 2" har redan flera scener med riktiga skådespelare där vi bland annat ser den finska Ilkka Villi i huvudrollen.
| 29 augusti 2024 20:30 |