Film

Skribent

Viktor Eriksson

4 september 2024 | 16:00

Första reaktionerna på “Joker: Folie À Deux” är superblandade

Uppföljaren kallas både “årets film” och “en stor besvikelse”.
“Joker: Folie À Deux” har precis haft premiär på Venedigs filmfestival. Än så länge har det inte släppts några officiella recensioner av den enormt hajpade filmen, men Comicbookmovie har likväl lyckats hitta några första reaktioner. De är högst blandade.
 
Letterboxd-användaren Filmdreams_FD skriver då att “filmens budskap är gripande och förödande” men tycker att filmen “saknar känsla” och “känns bara som ett svar till de som tyckte den första filmen var en uppmuntran till våld.”
 
Användaren D-Mo skriver istället att “musikalaspekten känns som en gimmick och blir till sist tröttsam” medan användaren detectivezinc säger att filmen är “en enorm besvikelse”.
 
På sociala medier är det däremot desto muntrare. Bland annat hyllar JoBlo Movies and TV filmen till skyarna på X. 
 
“Vilken insats! Vilken berättelse” Vilken skönhet! Vilken film! Lady Gaga och Jaoquin Phoenix satte det. Todd Philips bevisar än en gång att han är bland de allra bästa. “Joker: Folie À Deux” förtjänar allt! Vad mer finns det att säga?? “Joker 2” är lätt årets film.”
 
""Joker: Folie À Deux” som en musikal? Det fungerar faktiskt… en stor satsning som betalar sig", skriver Ruben Nepales på mikrobloggen.
 
Det är värt att påpeka att även den första “Joker” från 2019 fick rätt blandade reaktioner när den släpptes och har 69 procent på den amerikanska kritikersammanfattningssajten Rotten Tomatoes.
 
“Joker: Folie À Deux” har premiär i Sverige den 2 oktober.
| 4 september 2024 16:00 |