Film

Skribent

Martin Persson

4 september 2024 | 15:30

Michael Keaton: ”Vi har Tim Burton att tacka för dagens superhjältefeber”

Skådisen öppnar upp om sin film som förändrade filmlandskapet.
Tim Burton och Michael Keaton är kollegor sedan många årtionden bakåt och är snart tillbaka med ”Beetlejuice Beetlejuice”.
 
I en intervju med Variety vill han uppmärksamma en av duons filmer som han menar förändrade allt, nämligen 1989 års ”Batman”:
 
- Efter vårt arbete med ”Beetlejuice” ville han ha mig i huvudrollen som Batman. Studion och publiken var skeptiska, men Tim Burton stod fast vid sitt val. Vad vi gjorde med ”Batman”…. jag tror inte att folk förstår hur mycket de har oss att tacka för det som kommit sen. Så många nuförtiden tjänar pengar på sina superhjältefilmer genom vad Tim påbörjade. Han hade en unik vision av vad den typen av filmer kunde vara och färdigställde den.
 
Kanske är det skönt med något av en frisk fläkt i debatten om superhjältefilmers konstnärliga meriter från en veteran? Övriga så som Martin Scorsese, Brian Cox och Francis Ford Coppola har ju haft en överhängande negativ inställning.
 
Burton och Keaton följde upp sin succé med 1992 års "Batman - Återkomsten".
 
Nu på fredag kan du se Michael Keaton återvända i en annan ikonisk Tim Burton roll, i en av höstens storfilmer, ”Beetlejuice Beetlejuice”.
| 4 september 2024 15:30 |