Skribent

MovieZine

25 juli 2024 | 10:00

Fyra nya sporter i Sommar-OS i Paris - här streamas de!

Sommar-OS drar igång den 26 juli!
Imorgon, fredag 26 juli, går startskottet för sommar-OS i Paris. Det kommer göras upp i totalt 43 olika sporter, och allt kommer att kunna ses på Max, där man kan följa varenda gren live och dessutom bli guidad av kommentatorer. Även Kanal 5 kommer att sända tävlingarna.
 
Speciellt för OS i år är fyra nya sporter. Det rör sig om breakdance, skateboarding, sportklättring och surfing. Alla kommer att kunna streamas på Max.
 
Breakdancing kommer äga rum mellan den 9 och 10 augusti, och där kommer de tävlande att mötas i dansdueller en mot en där domare sedan avgör vinnare.
 
Skateboarding har två grenar, street och park, och bägge går ut på att domarna bedömer rörelser och tricks som de tävlande utför på sina skateboards. Här är Sverige representerat av lovande 18-åringen Hampus Winberg från Varberg. Tävlingarna i skateboard äger rum mellan 27-28 juli och sedan mellan den 6-7 augusti.
 
Sportklättring och surfing har tekniskt sett redan gjort debut i Tokyo 2020, men får vara kvar på programmet även i Paris. Klättringen kan du se mellan 5 och 10 augusti, och surfing pågår 27 till 30 juli.
 
Eftersom Paris inte är känt för sina höga vågor så kommer surfarna istället få tävla ute i Teahupo’o, utanför Tahiti, 15 700 kilometer från Paris. Så har du bokat hotellrum i Paris för att få se surfingen så har du gjort ett litet misstag, men då kan du ju alltid passa på att se surfingen på Max istället, där varje sekund av årets Sommar-OS som sagt går att hitta, från och med imorgon då det inleds.
 
| 25 juli 2024 10:00 |