Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 juli 2024 | 11:00

Uppföljaren till "Cyberpunk 2077" har fotorealistisk grafik

En jobbannons antyder att CD Project Red siktar på "fotorealistiska texturer" och "otroliga spelvärldar".
När "Cyberpunk 2077" av CD Project Red släpptes i slutet av 2020 levde det inte upp till de höga förväntningarna hos många och sågades till fotknölarna för sitt stora antal buggar och bristfälliga spelmekanik.
 
Efter mängder av patchar och den uppskattade expansionen "Phantom Liberty" med Idris Elba i en av huvudrollerna har åsikterna vänt en hel del, då spelet istället anses vara riktigt bra. Spelet har dessutom sålts i över 25 miljoner exemplar, så någon flopp är det inte.
 
 
Enligt rykten ska arbetet med en uppföljare till "Cyberpunk 2077" vara under utveckling, med arbetsnamnet "Project Orion". Enligt en ny jobbannons antyder CD Project Red att spelet kommer ha "fotorealistiska texturer".
 
Vi vet att "Project Orion" utvecklas med den moderna grafikmotorn Unreal Engine 5, så det låter inte omöjligt. Den de söker ska jobba som Senior Environment Artist för att bygga "otroliga världar som spelare kan fördjupa sig i" och skapa "högkvalitativa 3D-modeller" och "fotorealistiska texturer".
 
En tidigare jobbannons har letat efter en Lead Cinematics Designer som skulle hjälpa till att göra så att spelet känns som "en blandning av film och spel".
 
Förutom en uppföljare på "Cyberpunk 2077" håller CD Project Red på med nästa "The Witcher", samt ett live action-projekt i "Cyberpunk"-universumet. När uppföljaren kan tänkas släppas är ännu oklart. "Cyberpunk 2077" tog nästan 10 år att utveckla, så förhoppningsvis tar det inte så lång tid.
| 25 juli 2024 11:00 |