Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 maj 2024 | 16:30

George Miller har inte glömt bort ”Mad Max: The Wasteland”

En ny film i Mad Max-sagan planeras. Förutsatt att ”Furiosa” presterar...
George Miller, 79 år, planerar att hänga kvar i Mad Max postapokalyptiska värld så länge åldern (eller finansiärerna) tillåter det.
 
Vi har tidigare hört planer på flera filmer efter "Mad Max: Fury Road", och fick efter nio år en prequel om en ung Furiosa. Nu hoppas han även återse Mad Max själv i en prequel. Intervjuad av podden Happy Sad Confused bekräftar Miller att det finns ett underlag som kan bli ett filmmanus.
 
Handlingen utspelar sig året innan "Mad Max: Fury Road" och följer Max på en resa med en ung mamma. Eller något sånt - Miller själv vill hålla på hemligheterna:
 
- Jag gillar verkligen inte att prata om kommande projekt. Det finns så många filmer man vill göra men aldrig får. Det händer ofta. Jag kan säga att... det är onekligen actionpackad, men det är också en saga som utspelar sig under ett års tid, berättar han.
 
- "Fury Road" utspelar sig under tre dagar och två nätter. Den första och tredje akten utspelar sig nästan i realtid. "Furiosa" är helt annorlunda. Vad gäller "The Wasteland" så försöker jag fortfarande räkna ut hur vi ska göra. Nu väntar jag på att se hur "Furiosa" tas emot. Om allt faller på plats, kommer vi gå vidare med nästa.
 
Tyvärr verkar det som att "Furiosa" fick en klen start på bio, och kanske inte blir den ekonomiska succé som Miller hoppades på.
 
Hör själv i klippet nedan:
 
| 28 maj 2024 16:30 |