Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 06:30

Giancarlo Espositos Marvelroll avslöjad - spelar obskyr skurk

Giancarlo Esposito gör Marveldebut i "Captain America: Brave New World" nästa år.
Giancarlo Esposito har seglat upp som en fantastiskt populär skådespelare med roller i alltifrån “Star Wars” och “The Boys” till “Breaking Bad” och dess spinoff “Better Call Saul”. Han ansluter sig sent omsider till Marvels filmuniversum i kommande “Captain America: Brave New World”, och nu vet vi äntligen vem han spelar.
 
Under Marvels stora panel vid San Diego Comic-Con avslöjade Esposito att han spelar Seth Voelker, också känd som Sidewinder. Sidewinder är kung över den kriminella organisationen Serpent Society, en grupp orm-inspirerade skurkar. Sidewinder har i serietidningarna inga superkrafter, men använder sig däremot av en mantel som låter honom teleportera. Han har tydligen också en examen i ekonomi. Hur det sistnämnda hjälper honom att besegra Captain America är oklart.
 
Giancarlo Esposito som Sidewinder i "Captain America: Brave New World".
 
Huruvida Espositos Sidewinder kommer kunna teleportera återstår att se, men i trailern vi såg för några veckor sedan (och som finns nedan) så har han på sig en lång rock som också skulle kunna vara en mantel, så omöjligt är det inte. Exakt vilken roll han har i MCUs större berättelse är också oklart, men sannolikt kommer han att vara en skurk, precis som sin serietidningsmotsvarighet.
 
Giancarlo Esposito gör Marveldebut som Seth Voelker/Sidewinder i “Captain America: Brave New World” 14 februari 2025.
 
| 28 juli 2024 06:30 |