Serie

Skribent

Alexander Svensson

18 oktober 2024 | 11:30

"God of War"-serien hos Amazon har problem - får börja om från början

Inte ens Kratos kan tydligen rå på Hollywood.
Att Amazon och Sony jobbar på att göra tv-serie av älskade spelserien “God of War” har många kanske hunnit glömma bort, men det gör de. Nu har projektet dock stött på problem, och nu har man enligt Deadline valt att skrota allt arbete, ta in ett nytt kreativt team, och börja om från början.
 
Fram tills nu är det “The Wheel of Time”-showrunnern Rafe Judkins som basat över även “God of War”, ihop med manusförfattarna Mark Fergus och Hawk Ostby som bland annat arbetat med “Children of Men” och “Iron Man”. Tydligen ska de tre herrarna fått ihop ett par manus, som Amazon och Sony dessutom var nöjda med, men trots det har man av outgrundlig anledning valt att lägga alltsammans i papperskorgen.
 
Vilka som kommer få ansvaret att ta över “God of War” är i nuläget oklart.
 
“God of War” är ursprungligen en serie spel som kretsar kring Kratos, ett ilsket, spartanskt muskelberg med dåligt humör som ägnar dagarna åt att spöa upp diverse gudar ur såväl den grekiska som den nordiska mytologin. Flera av spelen har hyllats för såväl gameplay som för sin berättelse. Får Amazon bara till serien så är det ett källmaterial som absolut har potential att, i likhet med “The Last of Us” och “Fallout” bli riktigt bra TV.
| 18 oktober 2024 11:30 |