Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 juli 2023 | 13:00

Greta Gerwig älskar Sylvester Stallone - och vill att han regisserar ”Barbie 2”

”Barbie”-regissören Greta Gerwig uttrycker i en ny intervju sin kärlek till Sylvester Stallone och hans ”Rocky”-filmer, och hur hon vill inkludera han i en eventuell uppföljare.
För de som sett ”Barbie” så finns ledtrådar i Kens (Ryan Gosling) besök i den verkliga världen om att regissören Greta Gerwig älskar Sylvester Stallone. Där inspireras Ken av bland annat men främst en rad bilder på Stallone, inte minst från ”Rocky”-filmerna.
 
I en intervju med Uproxx pratar den Oscarsnominerade filmskaparen oväntat mycket om Stallone och hur stjärnan påverkade ”Barbie”.
 
 
- Jag älskar alla ”Rocky”-filmerna. Jag älskar honom så mycket. Så det var väldigt tidigt i processen faktiskt. När Ryan Gosling och jag sms:ade så snubblade vi båda över vår ömsesidiga kärlek till Sly Stallone. Och då pratade vi om hans utseende på 70-talet och hur fantastiskt det var. Och han såg verkligen ut som en riktig man. Och vi tänkte: "Ja, det är ett bra ställe att börja på." Jag menar, det finns så många fantastiska bilder av honom, särskilt i ”Rocky”-filmerna.
 
Gerwig säger också att hon hoppas man förstår att referenserna till Stallone i filmen är av ren kärlek, och andra stilar man såg på som inspiration.
 
 
- En annan sak vi såg på var, uppenbarligen, den stora sång- och dansmannen på 70-talet, John Travolta. Och även Sly Stallone som regisserade John Travolta i ”Staying Alive”... Det var så många stilpoäng till Stallone, även om han inte medverkade.
 
Under en stor del av intervjun pratar Gerwig om kärleken till ”Rocky”-filmerna och hur de olika filmerna flätas samman. När intervjuaren föreslår att ”Barbie 2” ska börja där förra slutar svarar Gerwig något oväntat, men kanske skämtsamt:
 
- Nej, den ska börja med henne och Sylvester Stallone.
 
Hon föreslår också att han eventuellt kan regissera den.
 
- Jag menar, han är välkommen att göra det. Det vore en ära. Det vore en otrolig ära.
 
Skulle du kunna tänka dig ”Barbie 2” av och/eller med Sylvester Stallone?
| 25 juli 2023 13:00 |