Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2024 | 15:15

Har Shyamalan redan avslöjat den stora twisten i ”Trap”?

Regissörens försvar: ”Det var precis så jag ville sälja in den”.
Om en månad släpps M. Night Shyamalans nya thriller ”Trap” på bio. Som vanligt ser vi fram emot vilka twistar och överraskningar som filmskaparen bakom ”Sjätte sinnet” och ”Split” har förberett åt sin publik denna gång.
 
Men en twist verkar avslöjas redan i trailern - eller? Där får vi veta att filmen kretsar kring en jakt på en seriemördare som gömmer sig någonstans i publiken på en popkonsert… och att Josh Hartnett, filmens huvudperson och pappa till en tonårsdotter, är mördaren som jagas.
 
Är den stora hemligheten redan ute? Shyamalan svarar mystiskt när filmtidningen Empire frågar:

- Vem kan svara på det? Men jag visste att det var så här jag ville sälja in filmen redan när vi spelade in den. Historien börjar redan månader innan du kliver in på biografen. Som historieberättare måste jag vara en del av det. Jag var väldigt försiktig.
 
Med andra ord, trailern visar precis så mycket eller lite som regissören ville. Det är onekligen en spännande twist i sig - att få följa en thriller och en polisjakt ur den jagade mördarens perspektiv. Twisten kanske är att det inte finns någon annan twist? Eller, om vi känner vår Shyamalan rätt, så har han fler ess i rockärmen.
 
(Jag kan satsa en tia redan nu på att hans dotter är den verkliga seriemördaren. Kom ihåg var du läste det först!)
 
”Trap” går upp på bio 2 augusti. Se trailern nedan:
 
| 5 juli 2024 15:15 |