Spel

Skribent

Viktor Eriksson

21 augusti 2024 | 13:30

Hejdå fritid – “Sid Meier's Civilization VII” visar upp sin spelbarhet

Nästa del i strategispelserien släpps i början av 2025.
Utgivaren 2K har i samband med Gamescom släppt flera videoklipp som visar upp spelbarheten i Firaxis Games kommande turordningsbaserade strategispel “Sid Meier's Civilization VII”, även känt som “Civilization 7”.
 
I spelet kommer det nu vara möjligt att välja ledare och civilisationer helt fristående från varandra. Spelare kommer också kunna förändra sin civilisation under spelets gång, samtidigt som de behåller sitt område. En annan förändring är att systemet för historiska eror förenklats och kommer att bestå av antiken, upptäckaråldern och moderniteten. Du kan se en mer ingående presenatation av spelbarheten i videoklippen nedan.
 
Berättarröst för spelet är den här gången Gwendoline Christie, som annars är känd för att ha spelat Brienne of Tarth i “Game of Thrones” och Captain Phasma i “Star Wars”-filmerna.
 
“Sid Meier's Civilization VII” kommer att släppas den 11 februari, 2025. Spelare som investerar i Deluxe- eller Founders-utgåvan av spelet ska få tillgång till det upp till fem dagar tidigare.
 
 
| 21 augusti 2024 13:30 |