Film

Skribent

Viktor Eriksson

30 september 2024 | 21:00

Hideo Kojima öppnar dörren för att göra film i Hollywood

Den filmälskande spelskaparen säger att han däremot inte vill regissera A24:s “Death Stranding”-film.
Spelvärldens mest kända auteur, tillika “Metal Gear Solid”- och “Death Stranding”-skaparen, Hideo Kojima, har skrivit kontrakt med den stora amerikanska agenturen WME, rapporterar Variety. Hideo Kojima, som återkommande sagt att hans kropp till 70 procent består av film, säger att han nu vill ta sin studio Kojima Productions till en ny fas där den kan göra mer än spel.
 
– Vi skulle kunna skapa något nytt för ett spel, eller en anime, eller en film, eller något helt annat, säger Hideo Kojima till Variety och förklarar att det finns många duktiga personer han skulle vilja samarbete med på olika projekt.
 
– Jag kan inte dö innan det sker. Jag tycker inte att jag försöker något som är allt för udda!
 
Det är sedan tidigare känt att Hideo Kojima arbetar på en “Death Stranding”-film tillsammans med filmbolaget A24. Kojima har däremot inte några planer på att regissera filmen eftersom han är för upptagen med att utveckla spel. 
 
– Jag ser över handlingen och hjälper dem göra den, men jag kommer inte regissera den. Jag kan inte det just nu när jag håller på med tre projekt samtidigt. Jag kommer att hjälpa till genom att kommunicera med en regissör som jag verkligen litar på.
 
Vilken regissör det blir är än så länge okänt. 
| 30 september 2024 21:00 |