Spel

Skribent

Viktor Eriksson

14 augusti 2024 | 22:00

Hjälte slår världsrekord: Har lyckats koppla 444 spelkonsoler till samma TV

Ibrahim Al-Nasser har samtidigt en klar favoritkonsol i sin jättesamling.
TV- och dataspelssamlaren Ibrahim Al-Nasser från Saudiarabien har lyckats med det tekniska konststycket att koppla in hela 444 olika spelkonsoler i en och samma TV-apparat. Som följd har han fått en plats i Guinness rekordbok.
 
För att åstadkomma det hela har Al-Nasser använt sig av en stor mängd HDMI-växlare. För att starta en specifik spelkonsol konsulterar han först ett egenkomponerat kalkylark som håller koll på vilken spelkonsol som är kopplad vilken HDMI-växlare.
 
Den första spelkonsolen i Al-Nassers samling är Magnovox Odyssey, medan den senaste är slim-modellen av Sonys Playstation 5. Bland alla 444 konsoler har han dock en klar favorit.
 
– För mig personligen är den bästa spelkonsolen genom alla tider, och för alltid, Sega Genesis, säger Ibrahim Al-Nasser till Guinness.
 
Sega Genesis, mer känd som Sega Mega Drive utanför Nordamerika, är en japansk spelkonsol som släpptes 1990 i Sverige. Bland många hyllade spel till konsolen finns bland annat ”Sonic the Hedgehog 3”, ”Streets of Rage 2” och ”Gunstar Heroes”.
 
Du kan se Al-Naseer visa upp sin konsoluppsättning i klippet nedan.
 
| 14 augusti 2024 22:00 |