Film

Skribent

Erik Dalström

3 september 2024 | 08:45

Venedig 2024: Premiär för George Clooney och Brad Pitts nya - vi har sett "Wolfs"

Actionkomedin "Wolfs" är den senasste stjärnspäckade premiären på Venedigs filmfestival.
Senast vi såg dom spela ihop var i ”Oceans Thirteen” (2007) och nu är de tillbaka i actionkomedin ”Wolfs”.  Jag pratar givetvis om radarparet Brad Pitt och George Clooney. 
 
I ”Wolfs” spelar de båda lönnmördare som blir tilldelad samma jobbuppdrag vilket leder till en del problem…
 
Jag skulle beskriva filmen väldigt slätstruken där man vet precis vad man får. Den puttrar på utan några direkta överraskningar.
 
Största behållningen i filmen är duon Pitt & Clooney. De har en härlig jargong och tugg sinsemellan. Men det finns partier i ”Wolfs” som känns lite väl utdragna och jag hade gärna sett lite mer action, även om de nedskalade scenerna levererar just på grund av killarnas kemi och en skön dialog. 
 
Regissören Jon Watts ("Spider-Man Homecoming" mfl) är i Venndig men kunde tyvärr inte närvara på världspremiären då han insjuknat i COVID.
 
Men det hindrade inte Hollywoodhunkarna som var på väldigt glatt humör i söndags. De tog sig tid att hälsa, skriva autografer och ta bilder med fansen. Premiären rundades av med killarna dansandes  till musiken och applåderna medan eftertexterna rullade. Ännu en lyckad premiär till ända här på Lido. 
 
”Wolfs” får premiär digitalt på Apple TV den 27 september i USA, en vecka efter biopremiären. När den når Sverige är fortfarande oklart men förhoppningsvis dröjer det inte långt efter.
| 3 september 2024 08:45 |