Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 19:30

"House of the Dragon"-skådis hade nästan en liten roll i "Game of Thrones"

Tom Bennett har försökt ta sig till Westeros förut.
Spoilervarning för dagens nya avsnitt av "House of the Dragon"!
 
Tom Bennett är kanske inte ett namn som är jättekänt för jättemånga, men i rollen som Ulf White i "House of the Dragon" har han nu fått rampljuset på sig. Den brittiske skådisen, som innan synts i projekt som "Rocketman" och "PhoneShop", har nu fått en central roll i det eviga dramat i Westeros, då hans karaktär efter dagens avsnitt är en drakryttare. 
 
Rollen som Ulf var dock inte Bennetts första möte med Westeros. Han gjorde nämligen en audition för att spela en extremt liten karaktär i en tidig säsong av "Game of Thrones", vilket han nu berättat om för The Hollywood Reporter:
 
Tom Bennett som Ulf, Westeros nyaste drakryttare.
 
- Jag hade en "Game of Thrones"-audition, kanske var det säsong 3? Jag läste för rollen som en komisk vakt, som stod och pissade och sen blev uppäten av en skräckvarg. Det var en bra scen, men det var en scen, och nu flyger jag på en drake. Det är bra att jag inte fick rollen, för då hade jag kanske inte blivit Ulf.
 
Kul ändå, att ha gått från pissande varglunch till mäktig drakryttare, även om Ulf White som person kanske känns som någon som lika lätt hade kunnat sluta som uppäten av något. Hur det går för honom och resten av karaktärerna i "House of the Dragon" får vi se i säsongsavslutningen nästa måndag.
 
| 29 juli 2024 19:30 |