Film

Skribent

Alexander Svensson

15 september 2024 | 19:00

Hyllade "The Life of Chuck" vinner stort pris i Toronto - kan den bli en Oscarskandidat?

Mike Flanagans gladlynta apokalypsfilm har vunnit många hjärtan i Toronto.
Dramat "The Life of Chuck" är Mike Flanagans nya film, och baseras på en novell från Stephen King. Filmen premiärvisades under filmfestivalen i Toronto, och har fått en uppsjö av hyllningar från kritiker. Nu har den största hyllningen av alla kommit: filmen har nämligen vunnit festivalens stora publikpris, som går under namnet People's Choice Award. 
 
Priset är inte bara roligt för att det är ett fint pris, utan även för att det historiskt gett en fingervisning om goda Oscarschanser. Oscarskandidater som "La La Land" och "12 Years a Slave" har tidigare vunnit priset. Kan "The Life of Chuck" då gå deras fotspår och bli en av årets stora kandidater till filmvärldens finaste pris? Kanske.
 
"The Life of Chuck" handlar om Charles "Chuck" Krantz, spelad av Tom Hiddleston ("Loki"), en till synes vanlig revisor vars liv på något märkligt vis verkar kopplat till det faktum att världen plötsligt håller på att gå under. När filmen visas i Sverige vet vi i nuläget inte, men förhoppningsvis får vi se den snart: det verkar som ett riktigt spännande projekt.
| 15 september 2024 19:00 |