Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 augusti 2024 | 13:00

Hyllade skräck-remaken i limbo - Peter Dinklage hoppas på en premiär

”Game of Thrones”-stjärnan spelar huvudrollen i ”Toxic Avenger”, som nyligen ansågs ”omöjlig att släppa”. Dinklage har dock fortfarande hopp.
”Toxic Avenger”, en remake av kultfilmen från 1984, hade världspremiär på skräckfestivalen Fantastic Fest i Texas i september förra året där den fick övervägande positivt mottagande av kritiker. Men efter över ett halvårs väntan på en riktig premiär uttalade sig en av producenterna att filmen inte var kommersiellt gångbar och rent av ”omöjlig att släppa”.
 
Huvudrollsinnehavaren Peter Dinklage är fortfarande hoppfull om att filmen ska få en riktig biopremiär.
 
- Jag är inte producent. Jag vet inte. Jag vill att den ska komma ut i världen eftersom den var en succé på Fantastic Fest i Austin, och Macon Blair, manusförfattaren/regissören som också är med i ”The Thicket”... Han är otrolig. Han är en av mina favoritmänniskor och favoritregissörer. Så förhoppningsvis får den sin dag i solen.
 
Filmen handlar om veka vaktmästaren Winston (Dinklage) som muteras till ett monster av giftigt avfall och ger sig ut för att hämnas på de gjort honom illa. I andra roller ser vi Jacob Tremblay, Taylour Paige (”Snuten i Hollywood 4”), Kevin Bacon, Sarah Niles (”Ted Lasso”), Julia Davis (”En brittisk skandal”) och Elijah Wood.
 
Se trailern nedan:
 
| 25 augusti 2024 13:00 |