Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 oktober 2024 | 17:00

Idag släpps läckra "Dragon Ball: Sparking Zero" - vi har provspelat

Spelredaktör Anders Eklöf har spelat de första timmarna av det efterlängtade fightingspelet "Dragon Ball: Sparking Zero", där du får slåss som 182 karaktärer från seriens långa historia.
Idag släpps det efterlängtade fightingspelet "Dragon Ball: Sparking Zero", som är den senaste delen i den populära "Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi"-serien baserat på mangan av Akira Toriyama (vila i frid).
 
Spelet bjuder på actionladdade strider på 3D-banor där du kan välja mellan hela 182 karaktärer, vilket nästan är alla man kan tänka sig från "Dragon Ball Z", "Dragon Ball GT" och "Dragon Ball Super".
 
Det finns även ett läge där man får uppleva kända scener från animeserierna, där det unika är att man får göra val som avviker från berättelsen i originalet.
 
Som ett stort fan av mangaserien är jag nyfiken på spelet, så jag har hunnit spela några timmar av "Dragon Ball: Sparking Zero".
 
F45f8b19948deafa31cc80dda265df39 ss f4ec953421c54bf74bdca77ceed361ad7b509858
 
Det första som slår mig när jag startar spelet är hur otroligt läckert det är och hur väl det fångar estetiken i "Dragon Ball". Det kanske inte är riktigt lika snyggt som det mer renodlade 2D-fightingspelet "Dragon Ball: FighterZ" från 2018, men det är ballt.
 
Att det går att välja och vraka mellan de många olika karaktärerna är även det härligt för en "Dragon Ball"-nörd som jag, som liksom varit ett fan av serien och figurerna sedan jag var tonåring. Till skillnad från många andra spel baserade på serien hastar det sig genom berättelsen och de ikoniska striderna ganska snabbt utan krusiduller, så det är najs att komma in i all action direkt.
 
Jag ska ärligt säga att jag aldrig har varit ett särskilt stort fan av den här typen av arenafightingspel där man flyger runt i tre dimensioner, men "Dragon Ball: Sparking Zero" gör mig ändå sugen på att spela mer. Det är inte helt lätt att lära sig alla kontroller och striderna blir faktiskt lite tjatiga ibland, men det är ändå ballt nog att se Goku, Piccolo och Vegeta utföra alla sina ikoniska attacker i så här snygg grafik.
 
Passande nog har även den nya animeserien "Dragon Ball Daima" premiär på streamingtjänsten Crunchyroll idag. Den 18 oktober dyker den även upp på Netflix.
 
| 11 oktober 2024 17:00 |