Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 juli 2024 | 08:00

Digitalpremiär för Ryan Reynolds livs levande låtsaskompisar

Med "IF - Låtsaskompisar tar John Krasinski en paus från de tysta skräckfilmerna och tittar in i barnens huvuden istället.
I sin senaste film som regissör och manusförfattare, rekryterade John Krasinski den fantasifulle skådespelaren Ryan Reynolds för en magisk komedi. Ett sådant samarbete kan väl knappast gå fel. Eller?
 
Efter att ha gått igenom en svår händelse börjar en ung flicka se andras före detta låtsaskompisar som blivit kvarlämnade när deras andra verkliga kompisar har växt upp och gått vidare. Tillsammans med sin granne  ger hon sig ut på en resa för att återförena låtsaskompisarna med deras tidigare barn.
 
Vår recensent Lucas Mass var inte imponerad, åtminstone inte från en vuxens synvinkel. Han gav "IF - Låtsaskompisar" en tvåa i betyg och menade bland annat på att den snodde lite för mycket från Pixars populära filmer, och att den även utöver det saknade substans:
 
"I slutändan ligger det för mycket fokus på att barnen i publiken ska klappa åt de färgglada kompisarna och inte tillräckligt mycket fokus på att filmen ska rulla. I sista halvan är det svårt att veta om slutspurten ens har börjat eller om det fortfarande finns mycket speltid kvar. Det är gulligt, smått hjärtevärmande och lagom fånigt, men det finns knappt en story."
 
Så det här blir kanske som är något bäst att lämna barnen framför?
 
"IF - Låtsaskompisar" släpps idag på digitala tjänser som exempelvis SF Anytime.
 
 
| 16 juli 2024 08:00 |