Film

Skribent

MovieZine

20 september 2024 | 05:00

Ikväll på tv: "Tuttar, rumpor och mycket naket" utlovas i lättsam komedi från 2017

Dwayne Johnson och Zac Efron bjuder på ögongodis och somrig underhållning i "Baywatch".
TV-serien "Baywatch" var en av 90-talets stora snackisar och populäraste serier. Hela världen följde dramat om livräddarna i Kalifornien, mycket kanske tack vare den snygga ensemblen som gärna sprang runt lättklädda i slowmotion. Serien gjorde bland andra David Hasselhoff och Pamela Anderson till stora stjärnor.
 
Det är ett tacksamt koncept att spinna vidare på, och år 2017 fick vi en långfilm med samma titel och nytt ögongodis. I "Baywatch"-filmen syns Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario och Kelly Rohrbach ta över några av de klassiska rollerna.
 
Filmen handlar om Mitch Buchannon och hans nyanställde yngre kollega, den kaxige Matt Brody, som försöker sätta dit ett kriminellt gäng som slagit klorna i kuststaden där de båda arbetar som livräddare på stranden. Den beskrivs som en actionkomedi, men originalseriens succé-ingresiender är såklart kvar:
 
- Vi jobbade hårt för att se till att det blir mycket naket: det finns mer tuttar, rumpor och magrutor per minut än vad du kan föreställa dig. Handlingen var också viktig, missförstå mig inte, men lika viktiga var våra slowmotion-scener, berättade Dwayne Johnson för Variety vid premiären.
 

Kritikerna slaktade "Baywatch"

 
Filmen blev dessvärre slaktad av kritiker och sitter på 17% på sajten Rotten Tomatoes. Den nominerades också till 5 Razzies och vann en - i kategorin "En film så rutten att du älskade den". Ganska talande, för "Baywatch" har hittat sin fanskara.
 
MovieZines recensent Annika Andersson var exempelvis nöjd: "Den papperstunna handlingens huvudsyfte tycks mest vara att ge livräddarna olika skäl att ta av sig kläderna, spänna musklerna och springa i slowmotion" skrev hon.
 
"Låter det negativt? Nja, filmen är inget mästerverk men den låtsas inte ha några ambitioner ditåt heller. Det är en enkel komedi med en plot vi sett många gånger förr. Ändå kom jag på mig själv med att sitta och le filmen igenom (...) Som enkel underhållning har den lyckats över förväntan."
 
Här kan du se "Baywatch"-filmen:
 
● Ikväll 21:30 på Kanal 5
● Repris tisdag 22:00 på Kanal 9
● Streama på SkyShowtime
● Streama på Prime Video
● Streama på Max
 
Se trailern nedan:
 
| 20 september 2024 05:00 |