Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Gerard Butlers sämsta film? Kritikerna var inte nådiga

13% på Rotten Tomatoes och bottenbetyg från MovieZine.
Fredagskvällen bjuder på Gerard Butler-action på TV4. Men med tanke på betygen och sågningarna bör du kanske undvika "Last Seen Alive".
 
I filmen från 2022 spelar Butler en man vars fru plötsligt försvinner vid en bensinmack. Polisen är inte till mycket hjälp, och Will blir själv misstänkt. Desperat flyr han för att ta saken i egna händer och själv hitta sin fru. Det blir en kamp mot klockan.
 
Om du sett en enda Gerard Butler-film så har du sett dem alla. Ändå brukar de vara aningen mer uthärdliga än "Last Seen Alive", om man ska tro vår kräsne recensent som gav filmen bottenbetyg. Han kommer iallafall med ett tips till tittarna:
 
"Ett litet spel för alla vuxna människor. Ta en shot för varje klyscha eller osmidig replik ni upplever på duken medan Gerard Butler är på sin hämndturné. Ni kommer att bli fulla och filmen blir roligare."
 
Amerikanska kritiker var inte mycket snällare, och filmen fick nöja sig med låga 13% positiva omdömenRotten Tomatoes. "Frustrerande generisk och lat" lyder flera av dem. Du har blivit varnad.
 
"Last Seen Alive" visas ikväll 22:15 på TV4.
 
| 17 maj 2024 05:00 |