Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

19 september 2024 | 06:00

Ikväll på tv: Englands (och världens) mest korkade agent i "en av de allra bästa parodierna"

Rowan Atkinson tog sig an rollen helhjärtat.
Rowan Atkinson (känd som Mr. Bean) spelar Johnny English, den enda överlevande spionen i Storbritannien efter en dödlig attack.
 
Han är en simpel, blåst och klantig agent med hjärtat på rätt ställe men absolut ingenting går rätt när han har ett finger med i spelet. Filmen driver klart med James Bond-konceptet och bjuder på lättsam (läs korkad) typ av komik. Vill du ha en vass parodi med smarta skämt behöver du leta vidare. 
 
Large 6b1f9dc71dcc32d47bd17affe01ca99b should i watch johnny english
 
MovieZines recensent Andreas Samuelson delade ut en tvåa i betyg och skriver att filmen "borde vara roligare", men MovieZines användare verkar betydligt mer roade. "En av de allra bästa spion-parodierna" skriver en användare medan en annan tycker att filmen är "bland få komedier som faktiskt funkar". Kort och gott verkar det enkla gå hem hos publiken. 
 
Förutom Atkinson syns John Malkovich och Natalie Imbruglia i filmen som hittills fått två uppföljare. En tredje uppföljare har spelats in under sommaren men när den får premiär är ännu oklart. Ikväll visas första filmen på tv! 
 
Här kan du se "Johnny English":

• Ikväll 21:00 på TV12
• Streama gratis på TV4 Play
• Hyr/köp på SF Anytime, Viaplay eller iTunes
 
 
Vad tycker du om "Johnny English"? Kommentera gärna. 
| 19 september 2024 06:00 |