Film

Skribent

Niclas Ohlsson

18 oktober 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Konsten att stjäla - utan att bli upptäckt

När en försäkringsagent är en mästertjuv på spåren påbörjas en katt- och råttalek. Frågan är bara vem som leker med vem?
 
"Entrapment" är en thriller från 1999, regisserad av Jon Amiel, även känd för “Mannen som visste för lite” (1997). Filmen har en stark ensemble bestående av Catherine Zeta-Jones och Sean Connery, som skapar en kombination av romantik, spänning och listiga planer.
 
Efter en omtalad konststöld misstänks mästertjuven Robert MacDougal (Sean Connery). Virginia Baker (Catherine Zeta-Jones), en anställd på ett försäkringföretag, anlitas för att avslöja MacDougal. MacDougal går med på att umgås med Baker, men hon måste få honom att lita på henne genom att begå en konststöld tillsammans.
 
Inspelningsplatserna för filmen är många och spektakulära. De skapar en cinematografi som doftar lyx och äventyr och tar oss till platser från Skottland till Malaysia.
 
Sean Connery spelar den charmiga men grånande tjuven Robert "Mac" MacDougal. Vi kan inte låta bli att undra: hur gammal är han egentligen?
 
När filmen spelades in var Sean Connery 69 år och var redan då på väg att avsluta sin skådespelarkarriär. Catherine Zeta-Jones var i sin prime och fick tre år senare en Oscar för sin roll i det musikaliska kriminaldramat “Chicago”.
 
Man kan minnas Sean Connery för flera av hans legendariska roller som den skotska charmör han var. Catherine Zeta-Jones har de senaste åren lutat sig mer åt serie-formatet och sågs senast i serien “National Treasue: Edge of History”.
 
Ikväll kan vi se de båda stjäla er uppmärksamhet på TV6 kl. 21.00.
 
 
 
| 18 oktober 2024 05:00 |