Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juni 2024 | 04:00

På tv ikväll: Alicia Vikander gör sin största actionroll - bättre än Angelina Jolie?

Se den svenska stjärnan ta över rollen som tv-spelshjälten Lara Croft.
Ikväll kan du se 2018 års "Tomb Raider" på tv - den senaste filmatiseringen av den populära tv-spelsserien med samma namn.
 
I början av 2000-talet spelades tuffa äventyraren Lara Croft av Angelina Jolie. Hon gjorde en både sexig och kaxig tolkning av den ikoniska karaktären, men filmerna blev inte väl emottagna av fans eller kritiker.
 
När så spelserien fick en reboot, och fokuserade på en yngre Croft som slåss för sin överlevnad på en avlägsen ö, gick Hollywood på samma linje. Alicia Vikander fick ta över rollen och skapa en egen version av den orädda gravplundraren som dras till det mystiska och det farliga.
 
- Jag har alltid älskat att gå på bio och se ”Indiana Jones” eller ”The Mummy”, jag älskade de filmerna när jag växte upp. Jag drogs alltid till action och äventyr. Och jag har alltid sett upp till de här skådespelarna, det verkade så hårt men också fantastiskt roligt. Jag har alltid varit nyfiken på hur man gör de stora action- och stuntscenerna, berättade Vikander för MovieZine inför premiären 2018.
 
Men hur blev filmen då? Medioker om du frågar mig. Men det är inte hennes fel. "En vältränad Alicia Vikander håller fanan högt som Lara Croft på sitt första äventyr, men får kämpa med ett papperstunt manus som saknar all form av spänning" skrev jag i MovieZines recension av "Tomb Raider" med 2/5 i betyg.
 
Mottagandet blev svalt. Biointäkterna helt okej. Länge pratades det om en "Tomb Raider 2" för Alicia Vikander, men pandemin satte spiken i kistan för de planerna. Nu ska spelikonen återupplivas på nytt, först som animerad Netflix-serie och snart också som en vanlig tv-serie.
 
Här kan du se "Tomb Raider":
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Repris lördag 02:10 på TV6
● Streama på Prime Video
| 21 juni 2024 04:00 |