Film

Skribent

MovieZine

25 juni 2024 | 04:00

Inatt på tv: Nagelbitande drama om terrordåden som tog 175 liv - "filmen gör ont att se"

Den sanna historien om uppmärksammade terrorattacker i en miljonstad. "Hotel Mumbai" är en film som berör och upprör.
"Hotel Mumbai" från 2018 är manusförfattaren och regissören Anthony Maras debut och hans hittills enda film. Den berättar om de fyra dagar långa serien av koordinerade terrorattacker som utfördes i slutet av november 2008 i Bombay, Indien. 175 personer miste sina liv och mer än 300 skadades.
 
Filmen fokuserar på lyxhotellet Taj, där personalen riskerar sina egna liv för att rädda människorna omkring dem. Dev Patel ("Slumdog Millionaire", "The Green Knight") spelar Arjun, en kypare blir instängd på hotellet efter en explosion under den första dagen.
 
Det här är en oerhört spännande och bitvis våldsam dramathriller. MovieZines recensent jämförde "Hotel Mumbai" med en nagelbitande actionfilm, och menade att "det gör ont att se filmen".
 
"Möjligtvis kan den mer cyniske värja sig mot den känslostorm som ”Hotel Mumbai” framkallar men för oss andra är det en upplevelse som sitter i. Kanske är det därför det finns en motvillighet eller låt oss säga skepsis till att se filmer som dessa. De kräver sitt pris och lämnar en tung känsla i kroppen som inte sällan sitter kvar alltför länge". Läs recensionen här...
 
Här kan du se "Hotel Mumbai":
 
● Inatt 23:35 på SVT1
● Streama gratis på SVT Play
● Streama på Cineasterna
 
Se 8 minuter ur filmen nedan.
 
| 25 juni 2024 04:00 |