TV-tips

Skribent

Martin Persson

16 juli 2024 | 05:00

Inatt på tv: Sveriges mest omtalade film från 2021 chockar med sina sexscener

En av årets bästa filmer som inte lämnade något osagt om vuxenfilmsindustrin.
”Pleasure” blev en av de bättre filmerna från 2021, som med Sofia Kappels unika finess och tårdrypande framförande fångade porrindustrin, dess löften och mörka sanningar.
 
Sofias roll som Bella, där hon naivt ger sig in med vatten över huvudet i en hänsynslös och mörk värld, är en av de starkare ”fall from grace”-berättelserna jag sett på många år och utan tvekan värdig de priserna och nomineringarna man drog hem. Lukas Moodysson skulle blivit stolt över denna djupa ungdomsskildring om att hitta sin plats i världen.
 
Ninja Thyberg regisserar vad som, i mitt tycke, blev en av de bästa filmerna från sitt år och gör här sin långfilmsdebut med bravur. Kul kuriosa är att ”Pleasure” faktiskt är en utveckling av hennes egen kortfilm med samma namn från 2013.
 
Här på Moviezine gav vår recensent filmen 3/5 i betyg och uppmärksammade den höga chockfaktorn och filmens ambition att mestadels använda riktiga porrfilmsskådisar i sina roller. Allt för att skapa en så autentisk och rå atmosfär som möjligt.
 
Sannerligen chockerande och icke-censurerade sexscener möts vi av minst sagt, men det känns aldrig omotiverat utan styrker filmens handling och ton. Allt från lugnare sex till våldssex och allt däremellan får sin roll i filmen. Bellas roll som den ambitiösa, men något osäkra och oerfarna kompletteras av väninnornas färgstarka personligheter.
 
Filmen som lär chocka och fascinera generationer framöver nominerades för ”Bästa film”, ”Bästa regi” och vann för ”Bästa kvinnliga huvudroll” vid Guldbaggegalan.
 
Denna fantastiska och råa film lär inte falla alla i smaken, men för den som är sugen på lite superbt filmskapande, eller bara vill se hur man kan experimentera med sex på film, kolla in den på TV inatt!
 
 
 
 
”Pleasure” visas inatt 23:30 på SVT1. Streamar även gratis på SVT Play och finns att hyra & köpa hos Viaplay och SF Anytime. Som en liten bonus visas dessutom ett specialinslag efter filmen som heter ”Allt om porr”, där vi får följa med bakom kulisserna på en porrfilmsinspelning.
| 16 juli 2024 05:00 |