Film

Skribent

Alexander Svensson

16 september 2024 | 19:30

James Cameron avslöjar sin nästa film efter "Avatar 5"

Det blir Camerons första icke-Avatar-relaterade film på 27 år.
James Cameron har en ny film på gång, och den blir helt utan de trädkramande rymdsmurfar han joxat med större delen av milleniet. Regissören har nu via Deadline låtit meddela att han ska göra en film av böckerna “Ghosts of Hiroshima” och “The Last Train From Hiroshima” så fort hans “Avatar”-späckade schema tillåter.
 
Båda “Hiroshima”-böckerna är skrivna av Charles Pellegrino. “The Last Train” gavs ut 2015, och “Ghosts” kommer i augusti nästa år. Bägge handlar om de amerikanska kärnvapenattackerna på de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki 1945, som en attack som tvingade japanerna att hissa vit flagg och satte punkt för andra världskriget.
 
Cameron har uttalat sig till Deadline om varför projektet är så viktigt för honom:
 
- Det är ett ämne som jag velat göra en film om, och som jag kämpat med hur jag kan göra, genom åren. Jag träffade Tsutomu Yamaguchi, en överlevare från både Hiroshima och Nagasaki bara dagar innan han dog. Han var på sjukhuset. Han gav över stafettpinnen för sin personliga historia till oss, så jag måste göra det. Jag kan inte vända mig bort ifrån det.
 
Filmen, som kommer heta “The Last Train From Hiroshima”, kommer som sagt göras så fort Cameron hinner. Kärnvapenfilmer verkar onekligen vara på modet: Christopher Nolans “Oppenheimer” blev en av förra årets allra största filmer, och även Denis Villeneuve har pratat om att göra en kärnvapenfilm.
 
Om Cameron lyckas få ihop “The Last Train From Hiroshima” så kommer det för övrigt bli hans första icke-Avatar-relaterade film sedan “Titanic” 1997. Bara en sån sak.
| 16 september 2024 19:30 |