Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2024 | 04:00

På tv ikväll: Chris Pine i spännande actionthriller från 2022 - hyllar svenske regissören

Guldbaggevinnaren Tarik Saleh sitter i registolen.
Ikväll kan du se "The Contractor" på tv. Det är en actionthriller från 2022 som tidigare varit exklusivt tillgänglig på Prime Video.
 
Chris Pine spelar sergeant James Harper, som ofrivilligt skrivs ut från armén och blir därmed även avstängd från sin pension. I ett berg av skulder och desperat att försörja sin familj tar Harper ett jobb för en privat militärstyrka. När det första uppdraget går fel finner sig elitsoldaten jagad och på flykt, fångad i en livsfarlig konspiration. Han behöver kämpa för att överleva tillräckligt länge för att komma hem och avslöja de verkliga motiven för dem som förrådde honom.
 
I rollistan finns också Ben Foster, Kiefer Sutherland och Gillian Jacobs. För regin står svenske Tarik Saleh, Guldbagge-favorit efter starka, politiska thrillers som "The Nile Hilton Incident" och "Boy From Heaven".
 
Chris Pine har berättat för Moviefone att han var "till hundra procent" involverad i att välja Tarik Saleh som regissör:

- Jag hade sett "The Nile Hilton Incident" och älskade den. Det är en egyptisk polis-noir med Fares Fares, som även dyker upp i vår film. Jag tycker att han (Tarik) är oerhört begåvad, och jag hörde att han var intresserad av vårt manus.

- Han bjuder in till ett otroligt samarbete på inspelningen och litade på mig enormt. Vi jobbade mycket med att hitta den emotionella resan för karaktären. Det hade inte fungerat om inte alla vi hade ett öppet sinne.
 
MovieZines recensent Mattias Blomberg gav 3/5 i betyg till "en spännande och underhållande actionthriller med tydlig ambition att även kommentera samhället". Här kan du se filmen:
 
● Ikväll 22:00 i Kanal 9
● Streama på Prime Video
● Streama på Max
● Streama på Viaplay
 
| 17 september 2024 04:00 |