Film

Skribent

Martin Persson

13 september 2024 | 10:30

Jesus återuppstår 2025: Uppföljaren till ”Passion of the Christ” kan spelas in nästa år

Hur kan en uppföljare till Jesus sista dagar se ut? Filmens manusförfattare har svaret.
Sedan Mel Gibsons ”The Passion of the Christ” släpptes 2004 har det, ibland med skämtsam underton, varit spekulationer om en uppföljare.
 
Mel Gibson, som ligger bakom regin för filmen, har dock inte gett sig utan insisterat på att han ska få igenom sin uppföljare till filmen om Jesus sista dagar. Produktionen för "Passion of the Christ: Resurrection"  har varit i planeringsstadiet länge och inspelningarna var till en början tänkta att dra igång i år, men nu rapporterar World of Reel att man istället har som mål att spela in under 2025.
 
Hur följer man upp den bibliska berättelsen, som mångt och mycket var avslutad, kanske ni undrar?
 
Mel Gibson, tillsammans med manusförfattaren Randall Wallace, som även arbetade med Gibson när de gjorde ”Braveheart”, berättar i en intervju att filmen kommer att bli något mer okonventionellt berättad än sin föregångare.
 
En ”LSD-tripp” beskriver man det som och kommer att gestalta Jesus väg in i livet efter detta, när han färdas genom tid och rum. Jim Caviezel återvänder även denna gång i rollen.
 
Konceptet låter minst sagt intressant och något som faktiskt kan ha ett syfte att existera. Men lär ju om något väcka en del klagomål i mer konservativt religiösa kretsar. Det räckte trots allt med den första filmens våld och framställning av legenden för att göra folk irriterade.
 
Något premiärdatum finns än så länge inte för ”Passion of the Christ. Resurrection”, men den första filmen blev nyligen besegrad av ”Deadpool & Wolverine” som den mest inkomstbringande barnförbjudna filmen. Kan det vara dags för Jesus revansch snart?
| 13 september 2024 10:30 |