Film

Skribent

Thomas Linnaeus

22 juni 2023 | 21:00

“John Wick”-regissören jobbar på att förändra Oscarsgalan: "Det går framåt"

I en ny intervju avslöjar Chad Stahelski att haft en dialog med Oscarsakademin om att uppmärksamma filmstunts.
Nu kommer “John Wick: Chapter 4” på blu-ray och inför släppet har filmseriens regissör, Chad Stahelski intervjuats av ComicBookMovie. Tidigare har han uttalat sig om att Oscarsgalan måste förändras och även uppmärksamma stuntarbete, och nu visar det sig att Stahelski jobbar på att förändra prisutdelningen.
 
- Vi har träffat medlemmar i akademin och faktiskt börjat ha de här samtalen, och för att vara ärlig har det inte varit annat än otroligt positivt och lärorikt. Jag tror att vi för första gången kommit en bit på vägen för att förändra utdelningen, säger Stahelski.
 
Om det går vägen kommer det definitivt göra mycket för att modernisera en Oscarsgala som på senare år blivit alltmer ifrågasatt och tappat i popularitet. Man kan åtminstone trösta sig med att årets gala gick av stapen utan skandaler.  En kategori för bästa stunts hade kunnat i bästa fall nå ut till yngre målgrupper, i sämsta visa att man visst gör mycket för att modernisera och utvecklas med tidens behov.
 
Chad Stahelski tror att priset för bästa stunt skulle kunna introduceras redan på nästa Oscarsgala, eller året efter det. Som senast tror han inom tre till fyra år. Men hur ska man tänka inför denna prisutdelning? Stahelski fortsätter:
 
- Vi har fortfarande inte pratat om hur man ska bedöma detta pris. Är det för bästa stunt? Eller bästa koreografin? Bästa actionsekvensen? Vem får priset? Alla dessa är fantastiska frågor som behöver pratas igenom av smarta personer på båda sidor om det, stunt-människor och Oscarsakademin, fortsätter Stahelski.
 
Borde stunt uppmärksammas på Oscarsgalan?
| 22 juni 2023 21:00 |