Film

Skribent

Martin Persson

3 oktober 2024 | 11:00

Jonathan Majors skrotade drama släpps trots allt – premiär 2025

Inte ens en dom om misshandel kan stoppa den tidigare Marvel-skådisen. Hans kanske bästa film går upp nästa år.
Det såg mörkt ut för Jonathan Majors karriär efter anklagelserna och sedermera domen om misshandel blev det inte mindre än att hans roll som nästa stora skurk i MCU, Kang, inom kort lades på hyllan.
 
Även hans andra filmer, som en biopic om basketproffset Dennis Rodman, blev det inget mer. Det ser dock ut som att en annan film kommer att släppas trots alla kontroverser.
 
”Magazine Dreams” visades upp vid Sundance filmfestival och är ett hyllat drama om en man som känner sig fångad i ett liv där han tar hand om sin sjuka veteranfarfar och frenetiskt styrketränar mellan det och jobbet för att döva känslorna, medan han stöter på kärleken. Drömmen om att bli bodybuilder blir dock på bekostnad av hans fysiska och psykiska hälsa.
 
Filmen ska då vara riktigt bra, men som vi rapporterade tidigare i år förlorade man sin distributör när Searchlight Pictures drog sig ur efter allt strul med Majors.
 
Briarcliff Entertainment tycks dock ha tagit över och, ett bolag som inte räds kontroversiella ämnen, så som snart bioaktuella Donald Trump-filmen ”The Apprentice” eller Oscarsfavoriten ”Spotlight”. Man vill skilja på konsten och konstnären i ”Magazine Dreams” och tror att filmen kanske till och med har något att tillföra i debatten om toxisk maskulinitet.
 
Deadline rapporterar att man siktar på att släppa filmen under tidigt 2025. Något exakt premiärdatum, eller om filmen når Sverige, finns ej klart än så länge.
| 3 oktober 2024 11:00 |