Film

Skribent

Alexander Svensson

31 juli 2024 | 21:00

Jonathan Majors är "förkrossad" efter Downeys återkomst till Marvel

Men han kommer mer än gärna tillbaka som Kang.
Nyheten om att Robert Downey Jr. återvänder till Marvels universum i rollen som Doctor Doom har lett till många reaktioner. Många fans jublar, andra är tveksamma, och Gwyneth Paltrow förstår ingenting. Nu har ytterligare en reaktion kommit in, från mannen som Downey ersätter: Jonathan Majors, som spelade Kang the Conqueror och ursprungligen var tänkt att vara storskurken i de nästa "Avengers"-filmerna. Majors nu lättat på hjärtat i ett samtal med TMZ:
 
- Jag är förkrossad. Såklart. Jag älskar Kang. Doctor Doom är svincool, dock. 
 
Jonathan Majors som Kang the Conqueror i "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".
 
Jonathan Majors förlorade rollen som Kang efter att ha blivit dömd för att ha misshandlat sin flickvän i december 2023. Marvel valde att inte ersätta honom med en annan skådespelare, utan övergav helt enkelt Kang och alla hans varianter efter att de dykt upp i "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" och "Loki". När TMZ påpekar att Downey Jr. också haft trubbel med lagen men ändå får arbeta, och att även Ezra Miller fick fortsätta som DC-hjälten The Flash efter att ha haft rättsliga problem så säger Majors:
 
- Jag tycker att det är rättvist att Mr. Downey har blivit mottagen med tålamod och nyfikenhet och kärlek, och att Mr. Miller har fått samma behandling. Och att de får utföra sin konst och vara kreativa på den nivån... jag fick inte riktigt det. 
 
Majors som Kang-varianten He Who Remains i "Loki".
 
Med det sagt verkar Jonathan Majors vara mer än villig att komma tillbaka som Kang om han någonsin blir tillfrågad:
 
- Ja! Ja! Ja! Jag älskar honom. Jag älskar Kang. Om det är vad fansen vill, om det är vad Marvel vill, då kör vi. Absolut.
| 31 juli 2024 21:00 |