Film

Skribent

Alexander Svensson

24 juli 2024 | 09:00

Kevin Feige: Robert Downey Jr kan återvända som Iron Man - "om man är försiktig"

Det funkade ju med Hugh Jackman och Wolverine, varför inte med Downey och Iron Man?
En evig fråga ända sedan “Avengers: Endgame” är huruvida gamla hjältar som Robert Downey Jrs Iron Man kan återvända till MCU. Efter att ha spelat rollen i totalt nio filmer (tio om man räknar en kort cameo i “The Incredible Hulk”) så lämnade Downey superhjältevärlden när hans karaktär offrade livet för att rädda universum i “Endgame”.
 
Nu medger dock MCU-bossen Kevin Feige att det är möjligt för Downeys Tony Stark (och Chris Evans Captain America) att återvända någon gång i framtiden, trots att han för tillfället är död som en dront, sålänge det görs på ett sätt som hedrar vad som hände innan. Det säger han i en intervju med DiscussingFilm.
 
 
- Det är nyckeln, eller hur? Hur gör man det på ett vis som behåller det som kommit förr, och gör det bra? Och vi har spenderat, du vet, de två senaste åren med att lura ut det för Wolverine. Så vad händer i framtiden? Vi får se. Vi är bara stolta över att vi, tror jag, har lurat ut det med Wolverine. Jag tror Hughs framträdande och huvudroll är ett jättebra tecken på att det kan göras - om man är försiktig.
 
Robert Downey Jr, ska sägas, verkar inte heller vara främmande för tanken på att återvända till sin roll som Tony Stark/Iron Man. Tidigare i år samtalade han med Jodie Foster för Varietys Actors on Actors, och fick då frågan om han var villig att återvända som Stark:
 
 
- Det är galet mycket i mitt DNA. Det är förmodligen den karaktär jag spelat som är mest lik mig, även om han är mycket coolare än vad jag är. Jag har blivit överraskande öppensinnad till idén.
 
Så om Downey vill, Feige vill och de multiversala möjligheterna finns… vem vet, kanske kan Robert Downey Jr. återvända till Marvels universum trots allt?
| 24 juli 2024 09:00 |