Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

24 september 2024 | 17:45

Digitalpremiär för "en av årets mest adrenalinframkallande actionfilmer"

För oss actionälskare som går igång på filmer som "The Raid" och "John Wick" kan det emellanåt gå långt mellan varven innan vi får något nytt och bra att sätta tänderna i. Nu är det dock dags att gotta sig i genrens senaste värdiga tillskott, den hinditalande actionfilmen "Kill". 
 
Filmen utspelar sig på ett tåg på väg till New Delhi. Elitsoldaten Amrit (Lakshya) hamnar mitt smeten när tåget kapas av ett gäng våldsamma tjuvar som passar på att terrorisera de skräckslagna passagerarna. Gissa vem som tar sig på att rädda dagen, tåget och passagerarna? 
 
 
Detta är en riktigt underhållande och galet våldsam åktur som inte får slut på idéer på hur många olika sätt man kan döda människor på. Det slåss, huggs, kastas, skjuts, bryts, knäcks och bankas som aldrig förr; blodet forsar och actionälskaren i mig spinner som en nöjd katt. 
 
Lucas Mass delade ut en fyra i betyg på MovieZine. Bland annat nämner han att "det här är en av årets mest adrenalinframkallande actionfilmer", men lägger också till att "varje mord är designad för att framkalla stora reaktioner från publiken, både jubel och chock, och de flesta lyckas." 
 
En amerikansk remake är redan under utveckling med samma regissör och "John Wick"-skaparen Chad Stahelski ombord som producent. Nu finns actionfilmen tillgänglig på digitala tjänster som SF Anytime och liknande. 
 
 
Vad tycker du om "Kill"? Kommentera gärna. 
| 24 september 2024 17:45 |