Serie

Skribent

Alexander Svensson

12 augusti 2024 | 18:00

Kit Harington om det kritiserade "Game of Thrones"-slutet: "Vi var så jävla trötta"

Jon Snow vet måhända inte mycket, men han vet iallafall vad han tycker.
Kit Harington spelade som bekant Jon Snow i samtliga åtta säsonger av HBOs dunderhit “Game of Thrones”. Serien var hyllad och älskad nästan hela vägen in i mål, men slutet fick ta emot hård kritik från fansen, och besvikelsen var närmast universell. Bland klagomålen var riktningen man tog med många av karaktärerna, och även att hela sista säsongen försökte göra för mycket på för kort tid.
 
Nu har Harington i en ny intervju med GQ delat med sig av sina tankar kring “Game of Thrones” kontroversiella slut:
 
- Jag tror att om det var något som var fel med hur “Thrones” slutade så var det på grund av att vi var så jävla trötta, vi kunde inte ha gjort något mer. Så jag förstår att vissa tyckte att det gick för fort, och jag kan hålla med dem. Men jag är inte säker på att det fanns något alternativ. Om jag tittar tillbaka på bilder från den sista säsongen så ser jag att jag ser jättetrött ut. Jag ser utmattad ut. Jag hade inte en säsong till i mig.
 
Kit Harington som Jon Snow.
 
Han fortsätter:
 
- Alla har rätt till sin åsikt. Jag tycker att det gjordes misstag, berättelsemässigt, mot slutet kanske. Jag tycker att det var några intressanta val som inte riktigt fungerade.
 
Exakt vilka “intressanta val” det är Harington syftar på är oklart, och sannolikt lär han inte avslöja det offentligt heller. Men i takt med att tiden går lär vi få höra fler och fler vara ärliga kring vad de tycker om slutet på “Game of Thrones”, som på en hel del vis tappade bollen även enligt undertecknad (som ändå, ska sägas, är mer förlåtande än de flesta).
 
| 12 augusti 2024 18:00 |