Serie

Skribent

Alexander Svensson

9 oktober 2024 | 19:30

Klart: Aaron Pierre blir John Stewart - DC:s andre Green Lantern

"Rebel Ridge"-stjärnan axlar rollen som John Stewart/Green Lantern i kommande serien "Lanterns".
DCs superhjälteserie “Lanterns” har hittat sin andra huvudroll, i brittiske Aaron Pierre, som imponerade stort i Netflix actionrökare “Rebel Ridge” tidigare under hösten. Pierre kommer spela John Stewart, en av de mest kända medlemmarna i organisationen Green Lantern Corps, och även en av dem som burit namnet Green Lantern.
 
Kyle Chandler är tidigare klar för “Lanterns”, i rollen som Hal Jordan, även han en känd Green Lantern. Serien kommer följa Jordan och Stewart, bägge medlemmar av den intergalaktiska polisorganisationen Green Lantern Corps när de undersöker ett mystiskt fall på Jorden. Serien beskrivs som “True Detective”-liknande. James Gunn, chefen för DC, har bekräftat nyheten på Instagram och välkomnar Pierre till serien:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av James Gunn (@jamesgunn)

 
John Stewart dök för första gången upp i serietidningarnas värld år 1972 och blev då en av DCs första svarta superhjältar. Karaktären har sedan dess blivit en central del av DCs hjältestall, så bli inte förvånade om “Lanterns” bara är början på Aaron Pierres superhjältekarriär.
 
“Lanterns” har ännu inte något premiärdatum.
| 9 oktober 2024 19:30 |