Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2024 | 08:45

Kvällens tv-tips: Jack Nicholson är fantastiskt otäck i sin sista stora filmroll

Scorseses gangsterfilm från 2006 bjuder på "en sjuhelvetes åktur".
Sent ikväll visas Martin Scorseses "The Departed" på TV6. Filmen är en fartfylld och rakt igenom engagerande historia om kriget mellan maffian och poliskåren i Boston.
 
Matt Damon spelar Colin Sullivan, den unge och duktige polismannen som anlitas inom enheten som ska bekämpa den organiserade brottsligheten. Vad ingen vet är att han i hemlighet jobbar åt den irländska maffian.
 
Leonardo DiCaprio är snuten Billy Costigan, som samtidigt får uppdraget att infiltrera storbossen Frank Costellos kriminella gäng. Bostonpolisen har således en tjallare hos Costello och Costello har en tjallare hos dem - ett spännande upplägg som Scorsese lånat från Hong Kong. "The Departed" är en remake av actionthriller "Infernal Affairs" från 2002.
 
Filmen toppas av en oförglömlig prestation av Jack Nicholson som den galne och sadistiske Costello. Han gör en oförutsägbar karaktär som ibland frammanar skratt och ibland avsky hos tittaren. Rollen i "The Departed" blev en av ikoniske Nicholsons allra sista innan han drog sig tillbaka från skådespeleriet.
 
Filmen vann 4 Oscars inklusive Bästa film och Bästa regi, och ligger på plats #39 på IMDb:s Topp-250-lista.
 
Här kan du se "The Departed":

● Ikväll 22:00 på TV6
Streama på Viaplay
● Streama på Max
● Streama på Tele2 Play
 
Se trailern nedan.
 
| 23 juni 2024 08:45 |