Film

Skribent

Viktor Eriksson

25 juli 2024 | 15:30

Laura Dern slängdes ut från sitt universitet på grund av “Blue Velvet”

Idag studeras filmen på samma skola.
Skådespelerskan Laura Dern berättar i en ny intervju att hon blev utslängd från sitt universitet UCLA för att hon valde att medverka i David Lynch film “Blue Velvet”.
 
– Jag var 17 och så glad över att få gå på UCLA, säger Laura Dern i samband med ett framträdande på Ted Danson och Woody Harrelsons podcast “Where Everybody Knows Your Name”.
 
– Jag var där två dagar och hade provspelet och blev erbjuden rollen i “Blue Velvet”.
 
När Laura Dern sedan ansökte om permission från skolan om att få vara med i filmen så sa de "absolut inte". Chefen för UCLA:s filmavdelning kunde däremot tänka sig att läsa filmens manus. Laura Dern kallades sedan till ett möte på chefens kontor där denne sa att:
 
– “Först och främst, om du bestämmer dig för att göra det här så är du inte längre välkommen till UCLA. Du kommer slängas ut. Utöver det, efter att ha läst manuset, så är det vansinnigt att du skulle överge dina studier för det här", återberättar Laura Dern. 
 
I slutändan valde Laura Dern ändå att göra “Blue Velvet” som förändrade hela hennes karriär. Filmen hyllades till skyarna och såg till att David Lynch också fick en Oscarnominering för bästa regi.
 
– Jag tänker bara avsluta med att säga att om du vill ha en masterexamen i film vid den skolan idag så behöver du skriva en avhandling som kräver att du studerar tre filmer. Och vet du vilken en av de filmerna är?, säger Laura Dern och avslutar skämtsamt.
 
– Det gör mig förbannad.
 
| 25 juli 2024 15:30 |