Film

Skribent

Edouard Zeitoun

1 oktober 2024 | 07:00

Let’s f*cking go: Nu kan du se "Deadpool & Wolverine" hemma

Efter att ha slagit rekord som mest inkomstbringande barnförbjudna film är det äntligen dags för "Deadpool & Wolverine" att inta den digitala marknaden.
Deadpools entré in i Marvels större universum har ända sedan Disneys uppköp av Fox och deras katalog av X-Men-karaktärer varit enormt efterlängtat, och det var inte med lite dunder och brak som filmen tidigare i år tog över världens alla biografer.
 
När Deadpool (Ryan Reynolds) via TVA, byrån från “Loki” som styr Marvels universums olika tidslinjer, får chansen att rädda sin tidslinje från total utradering hittar han en lika omaka som ovillig samarbetspartner i Wolverine (Hugh Jackman).
 
Vad som sker sedan är en roadtrip genom det parallella universumet till spökstad The Void där de måste överkomma sina olikheter för att bekämpa Professor X:s onda tvillingsyster Cassandra Nova (Emma Corin). Helt enkelt en klassisk buddy cop-film fast med lite bättre marknadsföringsmöjligheter i och med det medföljande Marvel-namnet.
 
"Deadpool & Wolverine" fick när den kom ett allmänt utmärkt mottagande, inte bara för sin fan-service men också för kemin mellan titelhjältarna där särskilt Hugh Jackmans rollprestation blev uppmärksammad. När den nu släpps digitalt kan en omtitt sitta fint.
| 1 oktober 2024 07:00 |