Film

Skribent

MovieZine

26 augusti 2024 | 17:30

Svenska biobesökare har röstat fram "Deadpool & Wolverine" till sommarens bästa film

En svensk publikfavorit tog sig också in bland topp-5.
Biosommaren har nått sitt slut. Och vilka äventyr! Vi har varit med om tornados och rymdfärder, skrattat och gråtit, lärt känna Ängslan och åkt på turné med Per Gessle.
 
När vi frågade er, våra läsare, om sommarens bästa filmer finns det några klara favoriter. Animerade "Insidan ut 2" och rysaren "Alien: Romulus" har sin givna plats på topplistan, men högst upp på tronen sitter ingen mindre än Marvel-Jesus.
 
Mer än 600 röster har i skrivande stund kommit in i MovieZines omröstning på Facebook. Av dessa lades nästan hälften (48%) på superhjälte-orgien i "Deadpool & Wolverine".

Här är resultatet:
 
1. Deadpool & Wolverine - maffiga slagsmål och fanservice på löpande band när Ryan Reynolds kaxige antihjälte röjer loss i MCU i sällskap av Hugh Jackman.
 
2. Alien: Romulus - 45 år efter originalet fick vi en sjunde film, som med gott om skräck och spänning väcker nytt liv i rymdserien.
 
3. Insidan ut 2 - Pixars animerade uppföljare är en enorm publiksuccé och har redan blivit den största animerade filmen genom tiderna. Roligt, smart och tänkvärt.
 
4. Furiosa: A Mad Max Saga - gasen i botten när Anya Taylor-Joy får axla rollen som överlevare i en postapokalyptisk värld.
 
5. Sommartider - filmen om Gyllene Tider levererade skön nostalgi och ännu skönare hits i en romantisk, somrig och publikfriande förpackning.
| 26 augusti 2024 17:30 |