Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

6 oktober 2024 | 18:00

Skådisarna berättar för MovieZine: Det här vill vi se i nästa "Maktens ringar"-säsong!

MovieZine frågade några av "Maktens ringar"-skådespelarna vad de var mest sugna på att berätta i kommande säsonger - och alla verkar mer eller mindre eniga.
Spoilervarning om du inte vill veta vad som kan hända i kommande "Maktens ringar"-säsonger, baserat på vad som finns med i böckerna.
 
Prime Video har ända sedan man köpte in rättigheterna till "Maktens ringar" pratat om att man har en plan för fem säsonger av serien. Den tredje säsongen har däremot fortfarande inte officiellt fått grönt ljus. Det har rapporterats en hel del om att den andra säsongen av serien inte lockat riktigt så många tittare som den första säsongen gjorde, men enligt Amazon har åtminstone 55 miljoner tittare givit fortsättningen en chans.

Jag skulle personligen bli enormt förvånad om Prime Video inte officiellt lade en beställning på fortsättningen väldigt snart, något THR håller med om. Det skulle nog helt enkelt vara för pinsamt för Amazon att inte fullfölja den storslagna idén för serien man påbörjat - och företaget har ju trots allt rätt djupa fickor när det kommer till pengar. Av den anledningen passade jag på att fråga några av skådespelarna i "Maktens ringar" om vad de ser fram emot mest i kommande säsonger:
 

Alla skådespelare tycks sugna på Númenors fall!

 
Benjamin Walker och Robert Aramayo i den andra säsongen av "Maktens ringar". 
 
De ikoniska alverna Elrond och Gil-galad är spelade av Robert Aramayo och Robert Walker, som båda är kända för att själva vara stora Tolkien-nördar. Och när MovieZine ställer frågan om vad skådespelarna ser fram emot att få djupdyka i härnäst om serien får grönt ljus för nästa säsong, så råder det ingen tvekan om var intresset ligger:

Robert Aramayo [vänder sig direkt mot Benjamin]: Númenor?

Benjamin Walker: Ja! Jag menar, vi vet ju från böckerna att Gil-galad är något av en brevväxlare med människorna. Och det är minst sagt på tiden att han antingen skrev ett brev eller åtminstone började knyta an med folket i Númenor. 

Aramayo: Hur mycket kontakt tror du att han har haft hittills, har du tänkt något på det? Har han pratat med någon där alls under den här tiden?

Walker: Ja, absolut! Om inte annat för att säga något i stil med "slarva inte bort den där ön vi gav er". Men jag tror nog alltid att det är en tanke han har, att han kommer att behöva hjälp vartefter. Jag tycker verkligen att vi behöver börja lägga grunden för "den sista alliansen".
 
Morfydd Clarke och Charlie Vickers som Galadriel och Sauron i säsongsfinalen. 
 
När det kommer till Charlie Vickers, som spelar Sauron så kommer det knappast som någon förvåning att han vill se hur det faktiskt gick till när ringen skapades. Men även här är det Númenor som lockar mest i närtid:
 
- Om vi får möjligheten till det så skulle jag ju givetvis vilja få berätta den del av berättelsen som visar precis hur Ringen skapades. Samt den del av handlingen som kommer följa Númenors fall, vilket väl ändå är det som sticker ut mest som något riktigt häftigt under den här tidsperioden.

- Och det är något som jag skulle vilja få vara med och berätta. Det är något som behöver få berättas på film, för det är något som är så rikt och häftigt. Det är jag peppad på att få vara med och spela in!
 
Lloyd Owen och Cynthia Addai-Robinson som Elendil och drottning Míriel i andra "Maktens ringar"-säsongen.
 
Avslutningsvis så stämmer även skådespelerskan Cynthia Addai-Robinson in på samma spår, hon spelar ju Númenor-drottningen och är givetvis den som redan nu fått spendera mest tid med Númenor-spåret i serien hittills: 

- Jag är väldigt peppad på att få se hur man kommer att ta Númenor sin sista viloplats, om jag kan uttrycka mig så. Det är ju en tragisk berättelse. Men våra manusförfattare och showrunners är väldigt kreativa i hur man har lagt fram en plan för hur allt det här ska kunna berättas. 
 
Här kan du se skådespelarna själva berätta om vad de ser fram emot i kommande säsonger av "Maktens ringar":
 
 
Det två första säsongerna av "Maktens ringar" finns nu tillgängliga i sin helhet hos Prime Video.
 
| 6 oktober 2024 18:00 |