Film

Skribent

Alexander Svensson

13 september 2024 | 20:45

"Maktens ringar"-skådis får roll i hajpad ny tv-spelsfilm

Markella Kavenagh ger sig in hackandets värld.
Markella Kavenagh är just nu högaktuell med en av de största rollerna i Prime Videos “Sagan om ringen: Maktens ringar”. Hon spelar Nori Brandyfoot, seriens ledande pseudo-hobbit och kompanjon till den mystiske trollkarlen som möjligtvis skulle kunna vara Gandalf. Nu hoppar hon på ännu en populär franchise.
 
Enligt Deadline så har Kavenagh fått en roll i den kommande filmadaptionen av spelserien “Watch Dogs”, där Tom Blyth (“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”) och Sophie Wilde (“Talk To Me”) sedan tidigare är klara för huvudrollerna. Vilken roll Kavenagh ska spela är okänt i skrivande stund. 
 
Markella Kavenagh som Nori i "Maktens ringar".
 
Huvudfokus i "Watch Dogs"-spelen är hackande, då man spelar som diverse rebeller som lever i ett dystopiskt samhälle där allt styrs av ett datorsystem. Spelens hjältar kämpar framförallt mot diverse trollrika drygpellar som försöker sno åt sig mer makt än de är förtjänta av.
 
“Watch Dogs” regisseras av franske Mathieu Turi. Den kommer inte vara en direkt adaption av berättelsen i något av spelen, utan ha en originell story som utspelar sig i spelens universum. Mer likt “Fallout” än “The Last of Us” alltså. Premiärdatumet är okänt, men med tanke på att inspelningen är avslutad blir det sannolikt av nästa år.
| 13 september 2024 20:45 |