Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 augusti 2024 | 10:00

"Marvel Rivals" släpps i december med gratis hjältar

Captain America, Black Panther, Doctor Strange och andra Marvel-karaktärer kämpar i "Overwatch"-likande strider i vinter.
Vi vet sedan tidigare att det "Overwatch"-liknande actionspelet "Marvel Rivals" är på väg – med Marvel-hjältar och skurkar med unika färdigheter som Doctor Strange, Scarlet Witch, Black Panther och Iron Man.
 
Under Gamescom Opening Night Live fick vi veta att spelet släpps på PC och konsoler den 6 december. Vid lanseringen kommer dessutom alla hjältar vara gratis.
 
Här är en ny riktigt maffig trailer som visar hur spelet funkar, som är gratis att spela.
 
 
I "Marvel Rivals" kämpar du i två lag med sex spelare ur ett tredjepersonsperspektiv. Spelet är utvecklat av NetEase Games, som består av utvecklare som arbetat på spel som "Call of Duty" och "Battlefield".
 
I en intervju med VGC berättade spelets regissör Thaddeus Sasser (låter det inte lite som en Marvel-skurk?) att han välkomnar jämförelserna med "Overwatch".
 
- "Overwatch" hjälpte verkligen till att etablera genren. Det är ett grymt spel. Det är en ära att bli jämförd med det. Det här påminner om det, men är ändå annorlunda, säger han.
| 21 augusti 2024 10:00 |