Film

Skribent

Alexander Svensson

26 februari 2024 | 22:30

Marvels "Thunderbolts" har äntligen börjat spela in

Antihjältar, assemble!
Thunderbolts”, som lite allmänt brukar beskrivas som Marvels “Suicide Squad”, har äntligen dragit igång inspelningen. Ursprungligen var det tänkt att det skulle skett redan 2023, men precis innan kamerorna började rulla gick Hollywoods skådespelare ut i strejk. Men bättre sent än aldrig, och nu är produktionen alltså äntligen igång.
 
Det är Florence Pugh som kommer med den goda nyheten, i samtal med en journalist från Entertainment Tonight under en premiärvisning av “Dune: Part Two”. Hon nämner, närmast i förbifarten att inspelningen av “Thunderbolts” inletts:
 
Wyatt Russells John Walker/US Agent är en av karaktärerna som återvänder i "Thunderbolts".
 
- Jag har precis börjat på min nästa Marvelfilm, “Thunderbolts”, och jag har spelat in det.
 
“Thunderbolts” kommer att kretsa kring en grupp antihjältar som rekryteras av amerikanska staten för ett livsfarligt uppdrag (jämförelsen med “Suicide Squad” är alltså inte helt orättvis).
 
Teamet består, utöver Florence Pughs Yelena även av Bucky Barnes (Sebastian Stan), Red Guardian (David Harbour), Ghost (Hannah John-Kamen), Taskmaster (Olga Kurylenko) och US Agent (Wyatt Russell). Regisserar gör Jake Schreier.
 
Hannah John-Kamen gör också Marvelcomeback i "Thunderbolts", i rollen som Ava Starr/Ghost från "Ant-Man and the Wasp".
 
Strejken har inte varit det enda som skakat produktionen av “Thunderbolts”. Man har också tappat två skådespelare i form av Steven Yeun (“Beef”) och Ayo Edebiri (“The Bear”). Deras roller har enligt rapporter tagits över av Lewis Pullman (“Top Gun: Maverick”) och Geraldine Viswanathan (“Dive-Away Dolls”) respektive.
 
“Thunderbolts” siktar på premiär 2 maj 2025. Florence Pughs intervju med ET kan ses nedan.
 
| 26 februari 2024 22:30 |