Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 september 2024 | 19:00

Mer mord i australiska vildmarken - skräckfilmen ”Wolf Creek” får en trea

Våldsamma ”Wolf Creek” chockade publiken 2005. En uppföljare kom 2013 och nu planerar man en tredje film.
Den delvis verklighetsbaserade ”Wolf Creek” hade premiär på filmfestivalen Sundance 2005 och många chockades av det brutala våldet. Historien följde tre turister som i australiska vildmarken träffar på den psykotiske mördaren Mick Taylor (John Jarratt).
 
Filmen fick dock en del positiv kritik och blev framgångsrik på biograferna med intäkter på 35 miljoner australiska dollar (på en 1,4 miljoners budget). 2013 kom ”Wolf Creek 2” återigen med Jarratt i huvudrollen och med samma regissör och manusförfattare, Greg McLean.
 
Nu ska duon göra en tredje film, “Wolf Creek: Legacy”. Denna gång ska McLean producera medan Sean Lahiff (som klippte andra filmen och regidebuterade med 2022 års ”Carnifex”) regisserar. I en av rollerna ser vi Jay Ryan (”Det: Kapitel 2”), skriver Deadline.
 
Denna gång följer handlingen en amerikansk familj av turister som hamnar i i den skoningslösa Mick Taylors territorium. Efter att föräldrarna i familjen offrat sig för att rädda sina dem så måste barnen försöka överleva i den australiska vildmarken med Taylor hack i häl.
 
- Jag siktar på att leverera den skräck och spänning som fans av ”Wolf Creek”-serien och fans av skräckgenren förväntar sig, men också att lägga till ett nytt djup i historien. Vi utforskar den psykologiska terrorn av att bli jagad, rädslan och motståndskraften hos dessa unga karaktärer och den mardrömslika kvaliteten i vildmarken. Det här är en berättelse som kommer att sätta skräck i publiken, men den kommer också att gå in på något djupare – den ursprungliga rädslan som mörka sagor alltid har spelat på, säger Lahiff i ett uttalande.
 
Man planerar att filma i Australien nästa år.
| 1 september 2024 19:00 |