Film

Skribent

Martin Persson

29 augusti 2024 | 11:15

Michael Keaton om rollen han är mest besviken över: ”Jag sög i den”

Den Oscarsnominerade skådisen har haft sina dippar.
Michael Keaton är en fantastisk skådespelare.
 
I ett stort antal filmer och serier, som ”The Founder” och ”Dopesick” har han visat vad han går för och samarbetet med Tim Burton i allt från ”Batman” till ”Beetlejuice” är något som genast kommer i åtanke.
 
En av rollerna i Burtons filmer är dock en som Keaton själv inte är nöjd över, nämligen 2019 års live action-version av ”Dumbo”.
 
Michael Keaton spelar här en girig cirkusdirektör och har följande att säga om sin insats i en intervju med New York Times:
 
- Jag och Tim jobbar så bra tillsammans, men jag tror inte riktigt att vi förstår varför vi funkar så bra tillsammans, det bara klickar. Jag känner dock att jag svek honom i ”Dumbo”, jag sög verkligen i den filmen.
 
Tim Burton menar i samma intervju att han inte håller med, men det blev en vanlig kritikvid filmens släpp att man inte riktigt förstod sig på Michael Keatons underliga rollprestation. Här på Moviezine fick filmen emellertid ett bra betyg på 4/5 av Andreas Samuelsson och jag håller personligen med om att det är ett härligt familjeäventyr.
 
”Dumbo” streamar på Disney+. För mer Tim Burton och Michael Keaton är det dessutom premiär för "Beetlejuice Beetlejuice" nästa fredag, den 6 september.
| 29 augusti 2024 11:15 |