Serie

Skribent

Alexander Svensson

30 maj 2024 | 16:00

"Minecraft" blir animerad serie hos Netflix

Netflix vill också gräva ner sig i den guldgruva som är "Minecraft".
“Minecraft” tar Hollywood med storm. Inte nog med att det nästa år vankas storfilm med Jason Momoa och Jack Black, utan nu ska det dessutom blir en animerad serie hos Netflix. Avslöjandet kom idag under 15-årsfirandet av “Minecraft”.
 
Att “Minecraft” blir såväl film som serie är kanske något udda, med tanke på att spelet helt och hållet saknar berättelse. Istället ligger fokuset på att utforska, bygga och överleva i en fyrkantigt blockig värld. Serien utlovar iallafall att levererar “en ny berättelse med nya karaktärer som visar “Minecraft”s värld i ett nytt ljus”. Projektet har alltså ingen koppling till den kommande filmen.
 
 
Netflix har dock, ska sägas, ett rätt starkt CV när det kommer till animerade projekt, med hyllade titlar som “Blue Eyed Samurai” och “Arcane” (som för övrigt också är en adaption av ett spel utan direkt berättelse, “League of Legends”). Så utsikterna för att få ihop något bra är kanske ändå rätt goda.
 
Produktionen av serien sköts i samband med kanadensiska animationsstudion WildBrain som bland annat jobbat på “Sonic Prime” och “Carmen Sandiego”. Premiärdatumet är i skrivande stund okänt.
 
| 30 maj 2024 16:00 |