Spel

Skribent

Viktor Eriksson

30 september 2024 | 14:30

Nästa “Horizon” ser ut att bli… ett live service-spel

Uppföljaren till “Horizon Forbidden West” uppges samtidigt vara långt bort från att släppas.
Enligt uppgifter till Bloombergs Jason Schreier så ska “Horizon”-utvecklaren Guerilla Games nästa projekt vara ett live service-spel som äger rum i “Horizon”-världen.
 
– Guerrilla är på att intressant ställe just nu, för de jobbar på ett “Horizon”-onlinespel som… jag inte är säker på hur många är intresserade av, säger Jason Schreier under ett framträdande på Spawn Waves podcast.
 
Ett live service-spel är ett spel som lägger fokus på att kontiunuerligt uppdateras, utvecklas och förändras med nytt innehåll även efter att det släppts. Exempel på live service-spel är populära titlar som “Fortnite”, “Apex Legends” och “Destiny 2”. Många live service-spel är gratis att köra och finansieras genom prenumerationer och mikrotransaktioner.
 
Även om genren är otroligt populär har många påkostade nya satsningar som “ Suicide Squad: Kill the Justice League” misslyckats med att hitta en publik.
 
Enligt Jason Schreier tycks uppföljaren till “Horizon Forbidden West”, som är ett separat projekt från onlinespelet, också vara långt från att släppas.
| 30 september 2024 14:30 |