Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 september 2024 | 15:00

Rykte: "Warcraft"-utvecklarna Blizzard hade flera Netflix-serier på gång

Tv-serier baserade på "Diablo", "Overwatch" och "Warcraft" var enligt ett nytt rykte på gång till streamingtjänsten.
För några dagar sedan rapporterade vi om att ett nytt "Starcraft"-spel i actiongenren är på gång av Blizzard Entertainment, från den kommande reportageboken "Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment" av journalisten Jason Schreier.
 
Nu har fler rykten dykt upp från boken, då han i en frågestund på sajten Reddit har berättat att Blizzard hade tre tv-serier baserade på sina spelserier på gång till Netflix – "Overwatch", "Warcraft" och "Diablo".
 
Jason Schreier antyder att det hela gick åt skogen efter att Activision Blizzard skickade in en stämningsansökan till Netflix 2020, då de menar att företaget stal en av deras anställda.
 
Det har tidigare funnits rykten om att just "Diablo" och "Overwatch" skulle bli tv-serier på Netflix. Enligt ryktet var det tänkt att "Diablo" skulle bli en animeserie, medan väldigt lite är känt om "Overwatch"-serien. Den sistnämnda spelserien har flera animerade kortfilmer på YouTube, som utforskar de olika karaktärerna.
 
Enda gången som något av Blizzard Entertainment har blivit filmatiserat är filmen "Warcraft: The Beginning" från 2016, som blev något av en flopp.
 
| 30 september 2024 15:00 |