Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 oktober 2024 | 14:00

Baserad på en sann historia - Netflix gör film om att rädda flyktingar

Kan det här bli ännu en Oscarsformad fjäder i hatten för streamingtjänsten?
Tyska historier om mänskliga kriser verkar fungera för Netflix. Efter den flerfaldigt Oscarsvinnande "På västfronten intet nytt", ger sig streamingtjänsten nu i kast med att skildra ett mer aktuellt helvete.
 
Den kommande filmen, som ännu inte har någon titel, hämtar sin inspiration från den sanna historien om tyska organisationen Jugend Rettet, fartyget Iuventa, och de unga berlinare som inte bara kunde stå och titta på när tusentals flyktingar förlorade sina liv på Medelhavet i jakten på ett bättre liv.
 
En crowdfunding-kampanj ger organisationen en möjlighet att genomföra sitt uppdrag, men lika mycket som de unga berlinarnas mod gav dem vind i seglen, lika mycket riskerar deras oerfarenhet att sätta käppar i hjulen.
 
I huvudrollen ser vi Louis Hofmann, som gjorde sig ett namn med hyllade "All The Light We Cannot See". Den nya filmen regisseras av Markus Goller, efter manus av Oliver Ziegenbalg och Michele Cinque. Oscarsvinnarna Christian Goldbeck och Volker Bertelmann anlitades för produktionsdesign och musik, samma uppgifter de hade på "På västfronten intet nytt".
 
Filmen håller för närvarande på att spelas in på Malta.
 
| 16 oktober 2024 14:00 |